13 Haziran 2017 Salı

ZEKİ TEKİNER


Mehmet Zeki TEKİNER ;

17 Haziran 1980’de düşürüldüğü kalleş bir pusuda arkadaşı Yavuz YÜKSELBABA’yla birlikte yaşamdan koparılan CHP Nevşehir İl başkanı ve eski milletvekili. 1977 Genel Seçimleri’ne giderken CHP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Mustafa Bilgin kendisine saldıran faşistlere silahla karşılık verdiği için cezaevinde yatmaktadır. 

Halihazırda milletvekili  ve aday olması durumunda seçilmesi garanti olan M. Zeki Tekiner, Mustafa Bilgin’i cezaevinden kurtarabilmek için milletvekilliğine aday olmayacağını ve Mustafa Bilgin’in milletvekili olmasını isteyerek adaylıktan feragat eder. Tekiner, Nevşehir’deki CHP üyelerine aşağıdaki mektubu gönderir.

‘’ÇETİN  SINAVLAR  GEÇEN  CHP’li  ARKADAŞA

Size CHP’nin şerefi uğruna zindanda çile dolduran bir arkadaştan İzmir Buca Cezaevinden. Mustafa BİLGİN’den selam getiriyorum.

Mustafa BİLGİN kimdir?

Mustafa BİLGİN dürüstlüğü, yurtseverliği, insanseverliği, yardımseverliği ve mücadeleci ruhuyla temayüz etmiş bir halk çocuğudur.

Bozuk düzene karşı çıkan CHP’nin Nevşehir Merkez İlçe Başkanıdır.

MC iktidarında Türkiye’nin her yerinde sergilenen olaylardan biri de 14 Mayıs 1976’da Nevşehir’de olmuştur. Türkeş’in kuyruklu kabadayılarının saldırısına uğrayan Mustafa BİLGİN mert ve cesur karakterinin gereği meşru müdafaa durumunda silahını kullanmıştır.

14 Mayıs 1976 günü Mustafa BİLGİN’in tabancasından çıkan kurşun CHP’nin Nevşehir’deki şerefini kurtarmış ve talihini değiştirmiştir.

CHP Mustafa BİLGİN karakterinde ve cesaretinde yiğitlerin omuzları üzerinde iktidara gelecektir.

Bütün bunları düşünerek Mustafa BİLGİN’in Buca Bölge Cezaevinden bana ve bazı aday adaylarına, talihsiz Şehzade Sultan Cem’in ağabeyisi Padişah Beyazıt’a yazdığı şu mısraları duyar gibiyim.


‘Sen pister’i gülde yatasun şevk ile handan,
Ben kül döşenem Külhan’ı mihnette, sebep ne?’
(Sen zevk ve sefa sürerken ben zindanlarda çile çekeyim. Buna sebep ne?)


CHP’nin vefalı görevlileri, Mustafa BİLGİN gibi yiğitler varken adaylık koymaya kendimde hak görmedim.

Bu nedenle milletvekili adayı olmadığımı sizlere arz ediyorum.
Saygılarımla.’’
          M. Zeki TEKİNER
                                                                                                                           Nevşehir Milletvekili

Tam Bağımsız ve Emekten Yana Bir Türkiye için her türlü fedakarlığı yapan ve son bedeli 17 Haziran 1980’de canıyla ödeyen M. Zeki Tekiner’i saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.
Davası yerde kalmayacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder